Elindult a PressUP! Média- és sajtószabadság a 21. században program

Elindult a PressUP! Média- és sajtószabadság a 21. században program

A program keretében tartott kétnapos műhely lehetőséget nyújtott középiskolás és egyetemista diákoknak, hogy megismerjék a 21. századi újságírás alapjait, a sajtószabadság és a független média fontosságát.

Négy gyakorló újságíró mentor segítségével betekintést nyerhettek a videós újságírás alapjaiba, megtanulhatták az adatvizualizáció és adatújságírás mesterfogásait, kipróbálhatták élesben is a lapszerkesztést.

 A program célja, hogy az újságírás főbb pilléreinek megismerése után egy gyakorló diák-szerkesztőség alakuljon, ahol közösen ötletelve egy laptervvel álljanak elő a résztvevő diákok. A már elkészült lapterv alapján a frissen felállt szerkesztőség március 14-re egy kész lapszámmal jelentkezik majd.

A workshop  egyik apropója, hogy  2018. március 14-én a Blinken OSA Archívumban kerül megrendezésre az egyik legrangosabb európai sajtódíj, a European Press Prize díjátadó rendezvénye.

A workshop résztvevői meghívást kapnak a február 14-i European Press Prize díjátadóra valamint az aznap 14:00 órától tartandó, angol nyelvű mesterkurzusra a European Press Prize szervezésében.

Blinken OSA / Galeria Centralis - 1051 Budapest, Arany János u. 32.